Att välja rätt bröllopsfotograf

Att tänka på när Ni väljer fotograf till ert bröllop

Er bröllopsdag är inget man får en andra chans till att föreviga när det kommer till bröllopsbilder, så att välja rätt fotograf till ert bröllop är en viktig punkt i checklistan inför er stora dag. Det är heller inget man gör särskilt ofta (förhoppningsvis) så lite tips på vägen när det gäller vad man kan/bör tänka på kommer här. Om ni istället väljer att ha en kompis (amatörfotograf) som fotograf till ert bröllop, läs gärna inlägget ”Tips till dig som väljer en amatörfotograf till bröllopsfotograf” för lite tips och annat att tänka på.

 

Tips när Ni väljer bröllopsfotograf

  1. Börja i god tid med ”jakten på Bröllopsfotograf”. Många startar redan året innan med att kika vilka som finns i ens närhet. Och det innebär ju att just ert datum kan komma att bokas upp. Ni får dessutom gott om tid med att jämföra fotografer och därmed kunna välja ert förstaval.
  2. Var tidiga med att komma överens om en bildstil som er bröllopsfotograf ska ha, eller kunna erbjuda. Även om alla fotografer är duktiga med ljus, skärpa och färger, så är det stilen som kanske är det som gör att vissa sticker ut lite extra i era ögon.
  3. Googla och sök på Sociala medier efter bröllopsfotografer i ert område. Det är ju också här ni får ert första intryck av fotostilen och en känsla för om just denna bröllopsfotografen känns rätt. Det handlar mycket om känsla innan man träffats. Fråga gärna efter fler exempelbilder om ni känner att det behövs.
  4. Fråga också vänner och bekanta. Många har ju varit med på bröllop och har sedan kanske sett slutresultaten samt sett fotografen ”in action” och skapat sig en uppfattning om hur den är och om den skulle passa till er bröllop.
  5. Se till att träffa intressanta fotografer och känn av kemin och skapa er en uppfattning om hur han/hon arbetar. Och om ni ska träffa flera bröllopsfotografer, se till att de vet om det så att de kan förbereda sig på bästa sätt inför intervjun.